Ezért készíts 3D látványterveket házépítés előtt!

Ezért készíts 3D látványterveket házépítés előtt!

Amikor lakás/ház vásárlásra kerül sor, akkor sokan az alapján hozzák meg a döntést, hogy milyen érzés fogja el őket, mikor belépnek az adott ingatlanba. Látják-e magukat a kanapén ülve, miközben a gyerekekkel játszanak vagy a teraszon reggeli kávézás közben. Ez így mind szép és jó, de mi történik akkor, ha házépítés mellett döntünk? Tény és való, hogy van olyan generálkivitelező, aki tud mutatni  kész mintaházakat, viszont az ottani berendezések legtöbbször egyáltalán nem passzolnak a mi egyedi terveinkhez.

 

Két opció létezik tehát ebben az esetben:

  • A képzeletünk erejét használjuk fel és fejben próbáljuk meg összerakni a dolgokat (Őszintén ezt nem tudom hány embernek sikerül jól kiviteleznie)
  • Vagy megbízunk egy profi látványtervező céget, akik képesek megtervezni ingatlanunk külső és belső elemeit

 

A tervezés során pedig ne valami gagyi kis házikó rajzot képzelj el. Ezek a mai modern programok már mindent is képesek megszerkeszteni, de tényleg mindent. Akár őszi faleveleket is tehetsz a jövőbeli udvarodba, ha te így könnyebben el tudod képzelni, hogy ott gereblyézel október közepén. Minden anyagot, formát, színt, csempét, bokrot lehet módosítani és személyre szabni.

 

Nézzük át részletesen, hogy miben is nyújtanak ezek segítséget:

 

  1. A építkezés során óriási könnyítés, ha láthatjuk az alaprajzot 3D-ben is. Ezt úgy kell elképzelni, mintha életre kelne az építész által készített vonalrajz. Sokan nincsenek tisztába azzal, hogy ez mennyire megkönnyíti a családi ház tervezés minden egyes lépését. Hiszen a 3D alaprajz szinte bármilyen szögből, pontosan meg tudja mutatni, hogy hogyan is néz majd ki álmaink otthona. Láthatók rajta a szobák méretei, a burkolatok és falak színei, illetve a bútorok is.

 

  1. Belsőépítészeti látványtervezésnél a szobák külön-külön kerülnek megtervezésre, szintén 3D kivitelben. Természetesen itt is minden beállítható: színek, fények, bútorok, kiegészítők. Az elkészült tervekre pedig általában kétféle reakció érkezik:

 

  • Pontosan erre vágytam, olyan mint amilyennek megálmodtam
  • Ez így együtt a valóságban nagyon nem oké! Milyen jó, hogy nem akkor jövünk rá, hogy nem is a mi ízlésvilágunk, amikor a házépítés után a generálkivitelező átadta a kulcsokat…

Családi ház - Építészeti látványtervezés

  1. A harmadik nagyon lényeges pont pedig a következő kérdésre ad választ: Na de hogy néz majd ki az ingatlan kívülről? Amikor generálkivitelezés mellett döntünk rendszerint jobban stresszelünk, mint egy átlagos ingatlanvásárlásnál. Nem is csoda, hiszen ebben az esetben tényleg mindent mi választhatunk ki (például, hogy milyen legyen a cserép színe). Ezeket a döntéseket pedig nem 1-2 évre hozzuk meg, ezért egy biztos, nagyon szeretnénk, hogy minden tökéletesre sikerüljön. Ebből kifolyólag elengedhetetlen a látványtervezés, ami sokkal könnyebbé és nyugodtabbá teheti a házépítés menetét, mert így pontosan látjuk majd a végeredményt. Persze nem csak a fal és a tető színein tudunk variálni, hanem elhelyezhetjük a teraszt, grillsütőt, jacuzzit, kerti bútorokat, sőt még a virágokat is a grafikán. Tényleg nem kell azon morfondírozni, hogy vajon minden elfér-e majd úgy, ahogy szeretnénk. A módosításra a kész látványtervek után még van lehetőségünk, a házépítés után azonban ez már nem mondható el. Később ugyanis sokkal költségesebb és macerásabb a változtatás, ha meggondoljuk magunkat, ami úgy gondolom, hogy senkinek sem hiányzik.

 

A modern szoftverek és technológiák már egy sokkal magasabb szintre emelik a családi ház tervezés folyamatát. Ezek viszont minden esetben szakmai segítséget igényelnek, hiszen a rendszereket laikus biztos nem tudja kezelni. A megfelelően elkészített 3D látványtervek azonban meg tudják adni azt a pluszt, amitől az épülő ingatlant már az alapok lerakása után is igazán az otthonunknak érezzünk.

Leave A Comment

Your email is safe with us.

Látványtervezés az ötlettől egészen a megvalósításig, legyen az külső vagy belsőépítészeti, esetleg termék vizualizáció. 3D látványtervezés szinte már egy kötelező elemét képezi az építőiparnak. Telefon +36205490022 Email hello@visual3d.hu © Visual3D 2021. Minden jog fenntartva! ÁSZF Fel