3D Termék vizualizáció

3D Termék vizualizáció

Termék vizualizáció

fotózás helyett 3D látvány

Egy új termék megalkotása során, a tervezőasztalról általában a gyártás felé vezet az út. Amennyiben a készítők nincsenek megelégedve a kész áruval, visszatérnek a tervezéshez. Ez mind időigényes és költséges feladat.

Napjainkban már lehetőség nyílik a 3D termék vizualizáció segítségével, hogy már a gyártás előtt fotórealisztikus megjelenítéssel vizsgálják meg az adott terméket, hogy az megfelel-e a küllemi elvárásoknak. Amennyiben elfogadásra kerül, a gyártást megelőzően az elkészült látványtervet felhasználhatják marketing célokra, ezzel mind időt és pénzt spórolva.

A másik lényeges felhasználási területe a termék vizualizációnak, amikor a drága, időigényes fotózást megkerülve látványtervet készítenek és ezen vizuális eszközöket használják marketing és értékesítési célokra.

 

Milyen lehetőségeket nyújt a termék vizualizáció?

A látványtervek segítségével valósághűen meg tudunk jeleníteni bármilyen terméket, 3 dimenziós modell lévén tetszőleges nézetből, így nincs szükség külön műtermi fotózásra. Az elkészült 3D-s modell alkalmas 3D nyomtatásra, ezáltal a kész termék gyárátsa előtt akár maketteket is kézbe lehet venni.

A termék látványtervét prezentációs célra stúdió bevilágítás minőségben be tudjuk mutatni. A látványtervek, videóanimációk előnyt jelentenek egy külső gyártónak való bemutatáskor, jelenősen hatékonyabbá téve az értékesítést, a cég megítélését a piacon. A termék vizualizáció segítségével nem kell egyetlen megoldásra összpontosítani, mivel akár többféle elképzelés is megvalósítható egy azon termék esetében. Nem csak egy statikus kép mutatja be a modellt, hanem tetszőleges nézőpontból készíthetők képek sokasága, akár weboldalba illeszthető 3D elforgatható képekkel.

3D

Mi a folyamata a 3D termék vizualizációnak?

 

Tervek elküldése

 

Első körben a látánytervezéshez szükségünk van a termék terveire, küllemét meghatározó elképzelésekre, számítógéppel készítve vagy  akár papír alapon. Ezeket tüzetesen átvizsgáljuk, részletesen konzultálunk.

 

3D modellezés

 

A következő fázis a termék modellezése, amennyiben ez még nem áll rendelkezésere. Ezeket a tervező program segítségével a lehető legapróbb részletekre is kiterjedően megalkotjuk. Ez alkotja a termék vizualizáció alapját, ami nélkül nem lehet látványterveket alkotni.

 

Termék vizualizáció – látványtervezés

 

Ebben a szakaszban készül a valódi megjelenítés részletes munkafolyamata. A 3D modellre itt kerülnek fel a textúrák, ebben a folyamatban stúdió minőségben világítjuk be a terméket és helyezzük a megfelelő környezetbe. A végeredményt több körben pontosítjuk, hogy ügyfeleink pontosan azt kapják, amit elképzeltek.

Látványtervezés az ötlettől egészen a megvalósításig, legyen az külső vagy belsőépítészeti, esetleg termék vizualizáció. 3D látványtervezés szinte már egy kötelező elemét képezi az építőiparnak. Telefon +36205490022 Email hello@visual3d.hu © Visual3D 2021. Minden jog fenntartva! ÁSZF Fel